Waar een wil is.... - Reisverslag uit Montevideo, Uruguay van Krista & Michel - WaarBenJij.nu Waar een wil is.... - Reisverslag uit Montevideo, Uruguay van Krista & Michel - WaarBenJij.nu

Waar een wil is....

Door: Michel & Krista

Blijf op de hoogte en volg Krista & Michel

22 Februari 2006 | Uruguay, Montevideo

Gisteren met de ferry van Buenos Aires naar Colonia gevaren. Daar met de bus verder naar Montevideo. Wat nou, Uruguay niet in. Nou ja, bijna niet. Ook hier letten ze op de veiligheid. Dus messen en andere gevaarlijke voorwerpen inchecken en niet mee in je handbagage... Dat kostte een half uurtje extra, nog een keer in de rij bij de incheckbalie. Daarna nog wat stempels in onze paspoorten en andere belangrijke papieren en het was geregeld. Dus ja, Uruguay bestaat nog. En ja, het is open! Na drie uurtjes varen, kwam het in zicht en we gingen de haven binnen. Even wachten met aanleggen en daarna over het autodek voor de bagage. Maar toen het mes nog terug. Bij een balie in de rij. Nog drie mensen voor ons, nog twee, nog één. Yep, aan de beurt. Douane-mannen lopen allemaal weg... mevrouw wil ons niet helpen. Het mes ligt als enige nog op de tafel. Wij hebben het bonnetje. Toch wachten... Uiteindelijk komt de meneer terug. Hè, hè, mes terug. De bus staat klaar, rijden maar...

Montevideo is een stad als vele anderen, met meer contrast tussen arm en rijk. Een paard en wagen rijdt naast een dure Mercedes op dezelfde weg. Verder is het hier best Westers. Veel winkels, veel leuke restaurantjes en terrasjes.
Vandaag hebben we al aardig wat gezien. Morgen bekijken we de andere kant van de stad. Daarna reizen we terug naar Colonia om daar nog een dagje rond te kijken.

Rest ons nog de vraag of we Uruguay nog wel uit kunnen, maar dat zien we eind van de week wel.

• 22 Februari 2006 - 20:55

Rob Timmer:

De foto's zijn weer prachtig!

• 23 Februari 2006 - 02:45

Tineke:

Hadden jullie voor dat pistool ook een bonnetje, of hadden jullie dat verstopt?

• 23 Februari 2006 - 09:31

Frans:

Wel een stempelcultuur in dat Zuid-Amerika... pfff

• 23 Februari 2006 - 17:18

Ves:

Bij Montevideo hier ter stede is er geen verschil tussen arm en rijk. Allen tussen rijk en heel rijk. Misschien komen juliie Monica nog tegen, want die gaat in Montevideo wonen.
    Overigens, ga zo door met jullie verslagen. Dat spaart mij een heleboel moeite en lange reizen, kan ik lekker vanaf mijn hobbyzoldertje de wereld overzien en denken: het is toch maar goed in Rotterdam, waarom zou ik weggaan? Veel plezier daar en blijf schrijven en kieken.