Links, rechts, wéér links en rechts en... rennen!
Door: Michel & Krista
Blijf op de hoogte en volg Krista & Michel
20 Februari 2006 | Argentinië, Buenos Aires
Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft nog wel één en ander te doen hier, want naast vier wielen en een stuur en een fors rokende motor hebben al deze voertuigen (brommers zie je hier niet, motoren zijn op de vingers van één hand te tellen en fietsen kan alleen op zondag) drie dingen gemeen: ze hebben een toeter (die ook met graagte gebruikt wordt), géén richtingaanwijzers en een knotsgekke bestuurder.
Oversteken gaat hier dus ongeveer zo: kijk naar links, kijk naar rechts, kijk weer naar links, blijf strak naar links kijken (de meeste straten hier zijn éénrichtingverkeer), let op het voetgangersoversteeklicht, wacht tot het wit wordt, kijk dan héél goed uit en als u zeker bent dat de auto´s stoppen: rennen maar! Maar let op, er kan nog een auto uit een zijstraat komen...
Bejaarde Argentijnen zie je hier bijna niet, en dat kan wel kloppen ook: met straten van elf rijstroken breed (en ook nog elf de andere richting op dus in totaal 22 banen met wild autoverkeer), ach dat halen de bejaarde rollatorgebruikende stadsgenoten niet... Af en toe zie je ook een wat donkerder vlek op het zebrapad.
Verder sterft deze stad van de Amerikaanski´s. Het was zeker een voordeelaanbieding om hier te komen. Wij wensen de Argentijnen héél véél succes bij het leegkloppen van de portemonnees van al die over het paard getilde Amerikanen (als ik nog de kans krijg ergens foto´s op het net te zetten, zal ik u hét prototype Amerikaans toerist laten zien: slobberbroek met slappe hoed, dikke fotocamera om z´n nek en een nog dikkere videocamera ernaast).
Want als ze geen geld meer hebben, kunnen ze ook de rest van het land niet bekijken en hebben wij weer rust :)
Verders was het op zondag erg rustig in de stad, met op straat leuke tango-demonstraties, veel prullaria en als klap op de vuurpijl ´s avonds nog wat Carnavalsgroepen die optraden. Da´s nog eens wat anders dan het Rotterdamse Zomercarnaval!
Morgen met de boot naar Uruguay. Ben benieuwd!
Hasta la manjana!
20 Februari 2006 - 17:36
Frans:
Ok, de ruit van Rotterdamse is dus niet te vergelijken met de sjoelbak van Buenos Aires, maar jullie zijn tenminste heel gebleven! Weer bonuspunten verdiend.
Ps. kijk uit met inschepen dat je niet met de een boot genaamd Graf Spee gaat.... -
21 Februari 2006 - 22:44
Adrianne:
En hoe gaat het met Maradona?!
P.S. Bij eenrichtingsverkeer moet je soms juist naar rechts kijken. Niet vergeten! -
22 Februari 2006 - 16:15
Ellen:
Heb even de paar foto's bekeken die jullie bij jullie berichtjes hebben gezet; nou heb ik het best naar mijn zin hier in het gezellige zeeland, maar ik moest toch wel even slikken... afijn, hier kun je nog op je dooie gemakje oversteken met een beetje geluk. veel plezier maar weer en; kom maar op met nog meer foto's, ik kan het hebben