Als de sirene gaat.... - Reisverslag uit Pucón, Chili van Krista & Michel - WaarBenJij.nu Als de sirene gaat.... - Reisverslag uit Pucón, Chili van Krista & Michel - WaarBenJij.nu

Als de sirene gaat....

Door: Michel & Krista

Blijf op de hoogte en volg Krista & Michel

28 Maart 2006 | Chili, Pucón

Na de handjes in de woestijn van Perito Moreno kwamen de meren in (hoe kan het ook anders) het Lake District. Zo ligt Bariloche aan het Nahuel Huapi meer, kwamen we al langs eentje op de weg er naar toe, hebben we het Zeven Meren (Siete Lagos) rondje met de auto gedaan (maar het waren er veel meer) en hebben we nog een trail gelopen met nog veel meer meren. Meer, meer, meer en nog meer meren. Nu in Chili (nog steeds in het Lake District maar dan aan de andere kant van de grens) nog meer meer. Pucon ligt aan het Villarica meer en hier zijn er nog veel meer. Het uitzicht is mooi. Zeker met drie vulkanen in de buurt, waarvan op de top nog sneeuw ligt. Behalve zondag (veel regen) hebben we schitterend weer, strakblauwe luchten. Zo'n witte berg met veel groen daaronder is prachtig! Alleen vulkaan Villarica staat wel errug dicht bij ons hospedaje Karry (hi, hi, hi, hi) in de buurt.
Stel, je slaapt aan de voet van die actieve vulkaan. Af en toe komt er een rookpluim uit de monding, maar gelukkig, het waarschuwingslicht in het dorp staat nog op groen, dus niks aan de hand!
Denk je.
Wat doe je dan als midden in de nacht de sirenes in het dorp gaan loeien, ongeveer vergelijkbaar met de alarmsirenes in Nederland, maar dan vijf keer zo hard. Staat de vulkaan op uitbarsten? Moeten we vluchten?
Welnee, draai je nog lekker een keer om en slaap verder. Gelukkig hadden we de dril 's avonds ook al een keer meegemaakt. Het is niets anders dan de oproep voor de brandweerlieden zich te melden bij de kazerne, want er is brand. Niks geen vulkaanuitbarsting dus, gewoon een simpel keukenbrandje (als je in dit geval van simpel mag spreken, want alle huizen hier zijn van hout!)
Kortom, we leven nog steeds. Hoewel... na gisteren die zekerheid niet geheel en al meer bestaat. Neem namelijk een iets te kleine mountainbike met een keihard zadel, rijdt 50 kilometer over hobbeldebobbelweggetjes berg op (afstappen en lopen gaat beter! :)) en berg af naar nog een meer en je bent 's avonds gebroken. Deze oude man en vrouw doen het vandaag dus even rustig aan, met name om het achterwerk wat rust te geven :) Waarschijnlijk vanavond naar een Thermas, heerlijk met de billen in een vulkanisch bubbelbad middenin de natuur.

• 28 Maart 2006 - 21:31

Frans:

Mooi, laat het achterwerk ook eens van een vakantie genieten! Ze moesten tenslotte ook maar mee...

• 29 Maart 2006 - 08:20

Annemarie:

Klinkt goed zeg! Ga je er ook opklimmen op die vulkaan? Naar boven is best zwaar, maar naar beneden hebben ze van die glijbanen in het ijs gemaakt. Omhoog duurt een uur of drie, naar beneden tien minuten!

• 29 Maart 2006 - 10:08

Joke V:

oei oei, arme billen!!! en ik vind vooral de wolkjes van de vulkaan erg leuk. doe maar een biertje.

• 29 Maart 2006 - 20:15

Lokkie:

Reizen jullie lekker door! Wat een prachtige foto's!!

• 03 April 2006 - 07:05

Frans:

Wat een rare vulkaan onder die rookpluim...