Paarse krokodillen en zo meer
Door: Michel & Krista
Blijf op de hoogte en volg Krista & Michel
21 Januari 2006 | Brazilië, Brasilia
Laten we eens met wat goed nieuws voor de dames beginnen: altijd al jaloers geweest op die lange, slanke Braziliaanse schonen met een maatje 36? Nou vergeet het maar. De gemiddelde Braziliaanse strandbezoeker heeft vetkwabben tot op de knieën en drie onderkinnen. Natuurlijk loopt er ook wel wat leuks tussen, maar niet bovengemiddeld. Dus dames: geen minderwaardigheidscomplex meer! Overigens is dit maar een waarneming van één strand, dus we blijven opletten.
Wat ons overigens opviel hier (en voor ondernemende Nederlanders is daar vast wel een handeltje in te beginnen): het emmertje en schepje is een novum hier. Evenals het luchtbed, de opblaasbanaan en de paarse opblaaskrokodil. Nee, de Braziliaanse belevenis van het concept strand is een pure: recht de zee in en meteen weer onder de parasol. Niks spelen of wat dan ook, daar is het strand niet voor!
Nog even wat belevenissen van de afgelopen 48 uur: de bus in São Paulo was er, vertrok op tijd, kwam op tijd aan en is onderweg maar één keer gevisiteerd door de plisies.
En toen het hotel...
Zoals we al vreesden was heel dit dorp (volgens Braziliaanse bronnen zo ergens tegen de 50.000 inwoners maar we hebben er pas 645 kunnen ontdekken, plus 49.355 toeristen)uitverkocht, tot de laatste stal (wel met ezel en kribbe) aan toe. Toeristas no.1 verwees naar Toeristas no.2, die heel lief voor ons ongeveer 20 hotels, pensions en hooibergen afbelde op zoek naar de allerlaatste slaapplaats in dit dorp. En terwijl de mevrouw de wanhoop nabij was stapte ons aller Krista binnen bij het hotel next door, om te vernemen dat ze toch echt nog wel een kamertje voor ons vrij hadden. Hetwelk volgens de mevrouw van Toeristas no.2 onmogelijk was, want die was ´vol´. We hebben haar lekker in die waan gelaten, onze rugzakken gepakt en onze intrek genomen in Huize Weltevree, waar de ventilator lustig snort (als er stroom is) en het ontbijt prima smaakt.
Moge het u wel bekomen, wij gaan een lekker koel drankje drinken :-)
22 Januari 2006 - 19:37
Ruud & Nel:
Toch wel fantastisch, zeg. Volgens mij is door de stroomuitval naar niemand een email gestuurd. Hier is het alweer eens aan het vriezen, het wordt -9, dus stuur wat warme lucht hierheen. Je ouders hebben trouwens een andere auto, een VW Bora. Ziet er heel goed uit en heeft ook nogeens airco, jaja, hier in t koude landje. Veel plezier, tot ziens. -
22 Januari 2006 - 20:05
Rob Timmer:
ik merk dat HET begint te wennen...:) -
22 Januari 2006 - 20:48
Lui:
Het gaat steeds beter klinken. Dit beloofd nog wat. ;-) -
22 Januari 2006 - 21:12
Frans:
Ok! heb nog een handeltje met schepjes en emmertjes. Seizoen hier in Katwijk loopt nu niet zo. Misschien idee om winkel te beginnen? -
22 Januari 2006 - 22:19
Iris:
Ik als bijna werkloze ex-Hermes werknemer voel mij bijna geroepen een handeltje in paarse krokodillen te beginnen...:)
Ben trouwens zeer verheugd met het nieuws over de braziliaanse schonen :D Mexico viel van de zomer ook al zo tegen ;-) -
23 Januari 2006 - 10:02
Arthur:
Welke wereldreis je ook maakt, de mooiste vrouwen worden nog steeds in Nederland geproduceerd! -
23 Januari 2006 - 16:43
Tineke:
Het wordt steeds aantrekkelijker.Je buik niet te hoeven inhouden, heel aanlokkelijk. -
23 Januari 2006 - 17:40
Annemarie:
Ik geloof er niks van, van die uitgezakte vrouwen, zo ziet het er op tv nooit uit. Waar blijven de foto's?
Qua veertig graden kan ik gelukkig tegenwicht bieden: de cv doet t!
Dikke zoen! -
23 Januari 2006 - 20:18
Esther:
Veel plezier en enjoy!!!
groetjes Paul, Esther, Bram en Nick -
24 Januari 2006 - 15:29
Pingu:
ik geloof er allemaal helemaal niks van! Volgens mij zitten jullie gewoon thuis en hebben jullie enkele kartonnen dubbelgangers meegegeven aan een stewardess (petra blonk?), zoals Amelie ooit haar vaders tuinkabouter aan een vriendin meegaf en de daarvan bij bijzondere bezienswaardigen gemaakte foto's liet opsturen aan die arme man, die helemaal gek werd en dus zelf ook maar op reis ging toen de kabouter eenmaal terug was. en mochten jullie echt op reis zijn... WAAR BLIJVEN DE FOTO'S DAN!!!!!!!!!!!! -
25 Januari 2006 - 19:27
Ing En Wim:
wat gaaf die verhalen en vooral de schrijfstijl....erg leuk!
Wat een bedrag he wat is opgehaald, echt super!
tot mails
groetjes Ingrid en Wim -
26 Januari 2006 - 09:53
Patrick:
e2-e4 -
28 Januari 2006 - 12:04
Adrianne:
Kijk, dat zijn de ware vakantiekiekjes. Meneer op zijn rug in het water, en mevrouw in bikini op een boot. Luxepaarden!